Slutt på seiersrekken

Home / Fanzone / Slutt på seiersrekken

Siddis 2 – Storhaug 3-3

Mål: Waula (Simon), Selvmål (Mikke), Mikke, (Simon)

Benk: Hammed/Thomas/Jani d.e.

Tilskuere: en liten gjeng som gjemte seg under tribunetaket (det regna) samt Alsvik, Hansemann, KP & William, Laif

SFK stilte med følgende oppstilling:

Etter ankomst garderobe ble det tidlig klart at noe var galt; en meget avdempet stemning rådet. Rett nok var det pinse, men jeg tror ikke helligdagsloven kommer til anvendelse i garderober på Siff’en..? Jarle hadde vertfall tatt et verdimessig valg: da det i den vestlige tradisjonen er rødt som er pinsens farge, bestemte han at vi skulle være ikledt røde shortser og røde strømper, men med sorte drakter. Dette stilistiske bruddet tok spesielt Jonas ganske hardt. I tillegg til å bekymre seg over hvor stramt drakta hadde begynt å sitte over magen, valgte han da å kjøre en sort og en rød strømpe, uvisst av hvilken grunn. Ikke et eneste gullkorn ble registrert, ikke engang fra kongen av one-liners Freddy! Litt stemning ble det først da KP dukket opp med kompisen William, men på dette tidspunktet var alle ivrige etter å komme seg ut av den litt stramme garderoben og oppvarmingen kunne starte. Oppvarmingen ble utført på klassisk bergensk vis og avsluttet med litt småspill.

Kampen blåses i gang, og det blir tidlig klart at dette ikke blir noen lett match for SFK. Tabellen sa topp mot bunn, men det var tydelig at Siddis hadde hentet inn forsterkninger for anledningen, for de viste seg som et sterkt lag med få svakheter. Åpningen preges av få sjanser, der begge lag forsøker å spille seg ut bakfra men stort sett blir stoppet før motstanderens 16-meter. Lite skjer før Siddis plutselig får et mål ut av ingenting: ballen blir taklet bakover og lander i beina til en Siddis spiss som setter ballen utagbart til side for Erlend. Det går ikke mer enn 2 minutt så er vi like langt: en stikker fra midten havner litt skrått hos Waula, som titter opp og iskaldt setter ballen i lengste- en klassescoring fra måltyven Waulinho! Dette blir etterfulgt av ny stillingskrig, hvor SFK pøser på med cornere og innlegg men uten uttelling. Litt før pause smeller det i stedet andre veien- et innlegg går på mystisk vis gjennom hele feltet og på bakre stolpe dukker en angriper opp og Siddis er i ledelsen nok en gang. SFK er nære ved å utligne på corner men ballen går i stolpen og ikke i nettet. Så skjer årets øyeblikk på Siff’en: Siddis får et litt billig frispark på ca 18 meter. SFK stiller opp en mannsterk mur, men ballen blir curla i perfekt bue mot krysset. Undertegnede rekker å snu seg og konstantere nok en baklengs… men neida!!

Nå skal det sies at Erlend er en meget habil keeper- god rekkevidde, trygg på innlegg og en god «shot-stopper». Men spesielt spretten har jeg aldri ansett ham som. Men idet jeg snur meg og ser ballen på vei mot vinkelen, ser jeg samtidig +/-120 kg komme FLYVENDE mot samme kryss, og fiste (!?!) ballen til corner.

Vi fikk verdens beste spiller til å dramatisere situasjonen for oss- sånn ser det ut når Erlend stenger buret

Særdeles imponerende keepring der altså!

I pausen blir vi enige om å fortsette med mer av det samme, vi har troen på at vi skal klare å kjempe dem i senk. Jølle og Solem forsvinner ut, inn kommer Thomas og Hammed. Etter hvert kommer også Jani d.e. inn og får sparket ned noen ungkalver.

Dessverre er det første som skjer i 2. omgang nok en baklengs… Etter rot i de bakre rekker står det 3-1, og det virker plutselig tungt å få noe ut av dette. Mikke, som er fra Bergen, skjønner naturlig nok ikke dette. Han bestemmer seg i stedet for å vinne kampen alene. Et innlegg detter plutselig ned i beina hans, og idet han skal fyre av blir han tydelig hektet. SFK-spillerne henvender seg rolig og behersket til dommeren og lurer på hva avgjørelsen blir. Dommeren blåser og peker utover (mot midten). Dette blir tolket som frispark utover og utløser en tirade banneord fra Mikke som selv Erling Nordlending ville vært stolt av! Bergenseren tar et 40-meters sugende løp mot dommeren mens eventuelle småbarn i området tar notat- mye nye ord å ta med seg her. Undertegnede forsøker å forklare den rabiate bergenser at dommeren har dømt mål, men blir møtt med et «MEN I HÆÆÆÆLVÆÆÆTE». Så ikke helt hva som skjedde, men tror en Siddis ble såpass skremt at han beinet ballen i eget mål!? Etter dette tar SFK fullstendig over, vi kontroller ballen og skaper gode muligheter. Etter å ha blitt fradømt et kast tidligere i omgangen, tar Waula saken i egne hender- før dommeren får mulighet til å vinke feil vei nok en gang, kaster Waula ballen tidlig i bakrom. Spissmakkeren kommer seg ned til linja, og har veldig lyst til å skyte fra død vinkel, men der kommer jammen meg bergenseren og forlanger ballen nok en gang. I redsel for nok en overhøvling gir spissen motvillig fra seg ballen, og Mikke setter kula iskaldt i nettet. 3-3 og vi er like langt. Etter dette endrer kampen karakter. Siddis tar nå over, og ser ut til å være mest sultne på seieren. Jonas kløner det litt til som bakerste mann, men idet spissen skal trille inn seiersmålet setter 2-metersmannen inn en takling Ramos ville vært stolt av og redder situasjonen. Like etter spiller Siddis seg gjennom hele forsvaret, og en angriper får ballen på blank. Erlend kaster seg for å avverge, men angriperen drar en skuddfinte. Erlend er kjapt oppe igjen og kaster seg andre veien, bare for å bli møtt med nok en finte. Med Erlend ute av veien står spissen på ca 2 meter med buret tomt. Han tar litt betenkningstid for å finne en passende fancy måte å avslutte moroa på, men nå har Jølle fått nok av dette tullet- den stakkars angriperen blir sklitaklet i ren Pondus-stil, for deretter å bli hudfletta av egne lagkamerater! Klasse av Jølle! De siste minuttene er det ren Hawaii, med sjanser begge veier, men flere mål blir det ikke.

For de som lurer på hvor toppskåreren i 6. div. var denne kvelden så kan det opplyses at han var tilstede, men at mediakjøret de siste dagene tydelig hadde gått til hodet på karen. Hans eneste bidrag var å ødelegge en god kontringsmulighet ved å skyte fra midtbanen. Ballen «snek» seg ca 15 meter utenfor.. skjerpings!

Oppsummert: vi unngår noe heldig et tap på en relativt dårlig dag, men skal sies at Siddis nok er det beste laget vi har møtt i år. En oppvekker i forkant av toppoppgjøret neste uke!

Stjerner:

3 poeng: Erlend!

Hadde fått poengene kun basert på kunstverket av en redning på frisparket, men spiller en meget god kamp ellers også.

2 poeng: Mikke!

Går foran med innsats, tæl og vilje. Når sluttproduktet også blir levert som i dag så må man si seg fornøyd. Noe trekk for ufin språkbruk.

1 poeng: Torgeir!

Poteten Togga blir kasta rundt på alle posisjoner- var vel midtstopper, back og midtbane ila denne kampen- men løser alle oppgavene prikkfritt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *