Fem SFK seiere på rad, men så var det slutt…

Home / Fanzone / Fem SFK seiere på rad, men så var det slutt…

Seriekamp 6.div tirsdag 5 oktober 2016.
Vaulen 2 – Storhaug FK 4-2 (1-1)
Mål: 1-0 (28), 1-1 (35) Fredrik «Fedda» Huth (Simon), 2-1 (50), 3-1 (65), 4-1 (80), 4-2 (89) Simon (Leif)

Gule kort: 1 stk. Vaulen

Dommer: Paolo Haaland Scarbocci, Hinna IL, klarte seg bra, utenom da han tok telling etter å ha blitt truffet i hodet av en langpasning fra Simon.

Tilskuere: 5, inkludert Jarle Svensson

Stjernetoppen fra Coach:
*** Jonas
** Simon
* Mikke

Storhaug FK:
Maggi
Hansi – Jonas –Fedda –Stian
Mikke – Johs – Leif – Kristian – Waula
Simon

Benytta Innbyttere: Oddi, Jani d.e. , Håkki, Zakiolah

Vaulen 2 som kjemper for å unngå nedrykk inviterte til kamp denne relativt kalde høstkvelden. Ett Vaulen lag som er litt vanskelig å fortså seg på ettersom de har endel OK spillere, men som likevell har variert veldig i resultatene sine. Generelt ett ikke helt ukjent fenomen for hva gjelder disse «2’er»-lagene i distriktet.

Uansett så er Storhaug FK det store formlaget i divisjonen og klar favoritt etter en sterk høstsesong der kronen på verket ble lagt forrige kamp da serieleder og nå opprykksklare Tjensvoll ble beseiret 3-2 på hjemmebane etter en kollektiv meget bra prestasjon.

Nesten hele forsvarsrekken (Fedda, Jonas og Stian) til SFK er tilbake etter å ha vært borte mot Tjensvoll. Troppen teller 15 mann og det ser rimelig sterkt ut på papiret. Åkras store sønn Inge har taktikken klar og vi starter med en 5’er på midbanen. Coach Inge foramaner om at vi må prøve å få til litt dynamikk i det vi holder på med som at kun en mann møter og en stikker i bakrom. En indreløper må bli med inn i boks ved innlegg. Backer skal stå høyt og bli med i det offensive spillet. Det handler om relasjoner og flere bevegelser samtidig. Lett og si, ikke alltid like lett i praksis som Storhaug skulle erfare denne kvelden…

1 Omgang:
Kampen starter og det viser seg fort at Valuen ikke kommer til å bli noen lett match i dette oppgjøret. De virker tente og gir godt ifra seg i duellspillet. Storhaug har likevell god kontroll og prøver å bygge opp spillet langs bakken fra bak i banen. Vaulen sin aktive høyrekant går i bakken flere ganger det første kvarteret og må til slutt forlate banen etter møte med Stian «gerillja» Halvorsen.
Etter 20 min så begynner Storhaug å komme til STORE sjanser, men det vil seg ikke helt for Simon som treffer stolpe ut etter flott gjennomspill av Kristian.

1-0 (28 min): Etter en god Storhaug periode kontrer Vaulen og venstre kant får autostrada å løpe i. Ut stormer keeper Maggi men Vaulen chipper den elegant i mål.
1-1 (35 min): Storhaug lar seg ikke dvele for mye av baklengsmålet og presser Vaulen. Ett frispark nede på siden rett utenfor 16-meteren blir slått hardt inn i feltet av Simon der Fedda kommer og stuper inn i duell. Fedda når ballen først med hodet og den går i mål ved første stolpe!!!! En herlig prestasjon av vår store kriger Fedda.

Utover omgangen fortsetter Storhaug å presse. Johs får en alle tiders mulighet da han blir slått på fra 45 grader, men blåser ballen over mål. Simon tråkler seg gjennom og fyrer av i tverrleggeren for å nevne de største sjansene..

Pause:
Storhaug burde ledet klart etter 1 omgang. Etter mange bra kamper i høst så er det nok flere spillere som kjenner at touchen ikke helt sitter som den skal og at vi har mye mer å gå på foran 2 omgang. Dynamikken som Inge predikerte om foran kampen har ikke fungert så bra og vi har endel å jobbe med.
Det blir gjort 3 bytter, og vi legger om til en 3 back’s linje bak. Ut går Leif, Hansi og Stian. Inn kommer Håkki, Jani d.e. og Oddi.

Storhaug FK 2 omg:
Maggi
Jonas –Fedda –Jani d.e.
Håkki – Johs – Michael – Kristian – Oddi
Simon – Waula

2 omgang:
Mikke tar kommandoen sentralt på midtbanen og Storhaug fortsetter å presse på med mange folk innpå Vaulen sin banehalvdel, men Vaulen ligger kompakt og får ryddet unna det meste.

2-1(50 min): Referent husker ikke dette målet, men det som er sikkert er at det kom meget ugunstig og gir Vaulen en ekstra motivasjon til å stå på videre.

Waula har blitt mye mer innvolvert etter å ha kommet frem som spiss, men det er lite bakrom å spille i og Storhaug sliter med å få etablert ett godt spill slik som vi ønsker. Vi er litt for ivrige og slår ofte på første bevegelse eller upresist. I tillegg er Vaulen på hugget og vinner endel dueller.
Oddi som startet 2 omgang bra og som nesten kom til en stor sjanse da han nådde ett innlegg på bakerste stolpe men ble skuttet i ubalanse i det avgjørende øyeblikk fikk seg ett kraftig overtråkk og ble byttet ut med Zakiolah.

3-1(65 min): Etter å ha fått brudd imot kontrer Vaulen og høyrekant spiller seg til slutt gjenom og setter den sikkert imål. Ny kalddusj for Storhaug!

Straffe SFK (70 min): Spesiell situasjon der Waula på friskark (eller corner?) blir provosert av en fjott fra Vaulen som driver å sparker ham i låret med kneet sitt. Dommeren gir tilsnakk til fjotten, men når frisparket går så følger idioten opp med en albue i magen på Waula. Waula tenner i bånn og dommeren reagerer med å gi straffe til SFK. Fjottpeisen fra Vaulen får gult kort som nok egentlig burde vært rødt. Straffen tar Simon seg av men setter den desverre over mål.

Storhaug blir mer og mer frustrert og det er laber kvalitet på det som skjer utpå banen. Vaulen har satt innpå en skikkelig slugger på midbanen som de kaller for «Tønne» og er fornøyde med utviklingen i kampen. Michael må på jobb og en småstiv Leif hvis det er lov å si kommer inn på midbanen igjen.

 

4-1(80 min): Nytt kontringsmål imot! Storhaug henger ikke sammen og kjører nå med kun 2 spillere bak i forsvar. Defensiv midbane henger ikke helt med i retur-jobbingen og Vaulen scorer etter innlegg.

4-2(89 min): Storhaug ønsker å avslutte verdig. Fedda går på bra løp og drar med seg forsvaret. Det åpner mellomrommet for Simon som får ballen fra innkast av Leif. Han drar av ett par mann og setter ballen flott imål fra rundt 16 meteren.

 

Oppsummering:
Dette var ikke kampen det ville seg for Storhaug. Vi vinner sjansestatistikken klart, men Vaulen er effektive og scorer fire på sine fem/seks sjanser. Ett flatterende resultat, men forståelig da flere spillere leverte under normalen og spillet ble stresset og lite konstruktivt spesiellt i andre omgang.
Neste kamp er borte mot Hjelmeland. Dette blir garantert en slitekamp med ett hjemmelag spekket med lokalpatriotisme og iver etter å sette «byassene» på plass. La oss vise at Vaulen kampen bare var en dårlig dag på jobben og avslutte sesongen med stil !

Til slutt, god bedring til Oddi som nok er ute for resten av sesongen.
Håper du er tilbake i trening snart.
C:UsersEgelandlDropboxCamera UploadsScreenshot_2016-10-05-10-09-37.png

Rundens referent: Leif Egeland

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *